Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αίσχος και ντροπή για την κατάντια μας

Αίσχος και ντροπή για την κατάντια μας

Τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια μετά τον αγώνα Ομόνοιας – Απόλλωνα ανέδειξαν για άλλη μία φορά τη μαζική έκταση του προβλήματος και τις υπόγειες διασυνδέσεις του ποδοσφαίρου με την πολιτική. Οι χούλιγκανς της Λευκωσιάτικης ομάδας λεηλάτησαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Τα μόνα αισθήματα που πρέπει να μας διακατέχουν είναι η ντροπή και η απόγνωση για την κατάντια μας.

Κάποιοι ευθύνονται για το ότι διεξήχθη ένας τέτοιος αγώνας λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Κάποιοι ευθύνονται γιατί επέλεξαν να πολώσουν ακόμη περισσότερο το τοπίο με αποτέλεσμα να την πληρώσει για άλλη μία φορά ο απλός κόσμακης. Κάποιοι ευθύνονται για το ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες απολαμβάνουν προκλητικών προνομίων και ασυλίας με αποτέλεσμα αυτό το τραγικό δείγμα ασυδοσίας.

Την επόμενη Κυριακή, με την ψήφο μας στο Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, μπορούμε να βάλουμε όρια σε αυτή την ασυδοσία, την ανομία και την πρόκληση. Καλούμαστε να τιμωρήσουμε όσους καλύπτουν, ανέχονται και επιχορηγούν αυτά τα φαινόμενα. Εναλλακτικά, συνεχίζουμε κι εμείς να συγκαλύπτουμε αυτά τα φαινόμενα, κι όπως συνηθίζουμε να λέμε, αυτούς ψηφίζουμε, αυτούς αξίζουμε.

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Κι όπως στρώνεις, κοιμάσαι..


Νίκος Ραφίδιας
Υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας
Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Κι όπως στρώνεις, κοιμάσαι..

Με ρωτούν πολύ τακτικά αυτές τις μέρες γιατί εντάχτηκα στους Οικολόγους. Απαντώ, πολύ απλά, ότι ήθελα να είμαι κάπου που να αισθάνομαι περήφανος και να μην ντρέπομαι. Οι Οικολόγοι ήταν πολύ μικροί, όταν οι μεγάλοι κατάκλεψαν τον κόσμο με τη χρηματιστηριακή φούσκα. Οι Οικολόγοι ήταν πάλι πολύ μικροί όταν τα κλεμμένα χρήματα του ΧΑΚ έγιναν ακίνητα απο κάποιους γνωστούς-άγνωστους και τώρα μας τα πουλούν σε τιμές πολλαπλάσιες απο τις φυσιολογικές. Δεν μπορείς να διορθώσεις τις αδικίες που προκάλεσαν τα μεγάλα κόμματα δίνοντας σε αυτά ξανά την ψήφο σου. Κάθε διόρθωση θα έρθει απο όλους εμάς τους μικρούς όταν ο κόσμος συνειδητοποιήσει το μοακροπρόθεσμο του όφελος.

Με ρωτούν επίσης γιατί είμαι υποψήφιος. Απαντώ ότι ένα άτομο που θέλει να κάνει το καλό για τον τόπο του είναι υποχρεωμένο να διεκδικήσει τη βουλευτική έδρα. Διαφορετικά την αφήνει στις αγέλες των μεγάλων κομμάτων που θέλουν να συντηρήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα διορίζοντας τους ανίκανους και τους αμαθείς. Επειδή διορίζοντας τους ανίκανους και τους αμαθείς καταφέρνουν να επιβιώσουν και να συντηρήσουν τη δύναμη τους κατάστρέφοντας έτσι τον τόπο μας. Κι αν δεν με πιστεύετε, δείτε στη σημερινή κατάντια της Ελλάδας το αποτέλεσμα αυτής τους της επιλογής.

Με ρωτούν και γιατί είμαι υποψήφιος στη Λάρνακα. Και απαντώ ότι ως γνήσιος υποστηρικτής των αδικημένων υποσχέθηκα στη γενική μας γραμματέα, την Ιωάννα Παναγιώτου ότι θα κάνω για τη Λάρνακα πολύ περισσότερα απο όσα πέτυχαν οι γνήσιοι Λαρνακείς. Μου έδωσε την ευκαιρία και συνάμα την πρόκληση και εγώ αποδέκτηκα ξέρωντας ότι ως γνήσιος οικολόγος μπορώ να εφαρμόσω στην πράξη όλα αυτά που τόσο καιρό μαθαίνουμε να κάνουμε, πράσινη ανάπτυξη και πράσινη πολιτική.

Με ρωτούν άν έχω βλέψεις για ανώτερα αξιώματα. Φυσικά και έχω.. Ποιός κατάφερε να μας αποδείξει τόσα χρόνια ότι ξεπέρασε το μέτριο; Ένας ή κανένας.. Άρα έχω κάθε δικαίωμα να δοκιμαστώ και να αγγίξω το μέτριο ή να το ξεπεράσω και να κάνω τη διαφορά. Κι αν ρωτάτε ποιός είμαι και που θα με βρείτε, η απάντηση είναι μία. Στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Σε κάθε επαρχία. Είμαι εκεί ίσος προς ίσο, γιατί όλοι μας κάθε μέρα στο Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών μαθαίνουμε πώς να κάνουμε το αύριο σας καλύτερο. Δίνοντας ίσες ευκαιρίες στη δουλεία, την ευημερία, την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Κι όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Φρόντισε να μην σπείρεις άλλους ανέμους. Φρόντισε για να έχουμε όλοι μας ένα κρεβάτι να κοιμόμαστε, να έχουμε μια δουλειά για να αμοιβόμαστε και έναν τόπο για τον οποίο να είμαστε περήφανοι..

Νίκος Ραφίδιας
Υποψήφιος βουλευτής Λάρνακας
Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών