Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΤΑΡ-αμένες συμφωνίες

Σάββατο 12/2/2011

Η είδηση της ημέρας:
Σε περίοδο ξεπουλημάτων, πωλείται ΚΡΑΤΙΚΟ οικόπεδο-φιλέτο, ευάερο και ευήλιο προς 50 εκατομύρια. Ενδιαφέρεται κανείς; Επισήμανση: Όχι με ανοιχτό διαγωνισμό αλλά με απ'ευθείας διάθεση!
Τελικά η δουλοπρέπεια και η ανικανότητα είναι έθιμο σε τούτο τον τόπο! 
Να πιστέψω ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης της γης, όπως έγινε με το Meridien στη Λεμεσό; Πόσο απελπισμένοι είμαστε για να ξεπουλήσουμε όσο-όσο κρατική περιουσία;


Παρασκευή 11/2/2011

Η είδηση της ημέρας:
Νέος αγάς στα κατεχόμενα. Η Τουρκία διόρισε νέο πρέσβη για να λύνει και να δένει. Πώς λειτουργεί το σύστημα των κατεχομένων; Υπάρχει η "επίσημη" κυβέρνηση - πρεσβεία που διορίζει η Τουρκία και ελέγχει τα πάντα μέσω του πρέσβη και των οκτώ τμημάτων (υπουργοί - τομεάρχες) και η "σκιώδης" κυβέρνηση που παρουσιάζεται διεθνώς ώς "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου".
Μία πολύ μικρή λεπτομέρεια: Η σκιώδης κυβέρνηση λειτουργεί μόνο όταν η επίσημη κυβέρνηση (βλέπε πρεσβεία) της υπογράψει έκαστο κονδύλι. Άν η τουρκική πρεσβεία πεί όχι σε ένα έργο, ΔΕΝ θα υλοποιηθεί!!! Μιλούμε ενίοτε για μπανανίες αλλά αυτή παραπάει!!! 
Καυτή λεπτομέρεια: O Ερτογάν δεν μιλά με τον Έρογλου αλλά μόνο με τον Ταλάτ. Να δείτε που ο σύντροφος θα επανέλθει σύντομα στο προσκήνιο ;-)