Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Αίσχος και ντροπή για την κατάντια μας

Αίσχος και ντροπή για την κατάντια μας

Τα πρόσφατα θλιβερά επεισόδια μετά τον αγώνα Ομόνοιας – Απόλλωνα ανέδειξαν για άλλη μία φορά τη μαζική έκταση του προβλήματος και τις υπόγειες διασυνδέσεις του ποδοσφαίρου με την πολιτική. Οι χούλιγκανς της Λευκωσιάτικης ομάδας λεηλάτησαν δημόσια και ιδιωτική περιουσία. Τα μόνα αισθήματα που πρέπει να μας διακατέχουν είναι η ντροπή και η απόγνωση για την κατάντια μας.

Κάποιοι ευθύνονται για το ότι διεξήχθη ένας τέτοιος αγώνας λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές. Κάποιοι ευθύνονται γιατί επέλεξαν να πολώσουν ακόμη περισσότερο το τοπίο με αποτέλεσμα να την πληρώσει για άλλη μία φορά ο απλός κόσμακης. Κάποιοι ευθύνονται για το ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες απολαμβάνουν προκλητικών προνομίων και ασυλίας με αποτέλεσμα αυτό το τραγικό δείγμα ασυδοσίας.

Την επόμενη Κυριακή, με την ψήφο μας στο Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, μπορούμε να βάλουμε όρια σε αυτή την ασυδοσία, την ανομία και την πρόκληση. Καλούμαστε να τιμωρήσουμε όσους καλύπτουν, ανέχονται και επιχορηγούν αυτά τα φαινόμενα. Εναλλακτικά, συνεχίζουμε κι εμείς να συγκαλύπτουμε αυτά τα φαινόμενα, κι όπως συνηθίζουμε να λέμε, αυτούς ψηφίζουμε, αυτούς αξίζουμε.

Όταν σπέρνεις ανέμους, θερίζεις θύελλες. Κι όπως στρώνεις, κοιμάσαι..


Νίκος Ραφίδιας
Υποψήφιος Βουλευτής Λάρνακας
Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών