Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011

Οργανώσεις ανώνυμων πολιτών, εξυπηρετούν δικά τους προσωπικά συμφέροντα..

Έχω προσέξει στον ημερήσιο τύπο, ανακοινώσεις οργανώσεων που εξυμνούν την ανάπτυξη και την πρόοδο, αλλά ταυτόχρονα βάλλουν κατά των Οικολόγων και θεωρώ ιδιαίτερα ανησυχητική αυτή τους την παρουσία για τους πιο κάτω λόγους.

Στις μέρες μας, είναι πολύ εύκολο για τον οποιονδήποτε να έχει ιστοσελίδα. Είναι επίσης πολύ εύκολο να λές (ανώνυμα, τις περισσότερες φορές..) ότι η ιστοσελίδα εκφράζει μεγάλη μάζα του πληθυσμού.. Με ανησυχεί όμως όταν αυτή η ιστοσελίδα ή η άποψη, ΔΕΝ φέρει υπογραφή! Γιατί, τελικά, αυτή η άποψη, μάλλον έχει να κάνει με προσωπικά συμφέροντα.. Η αναπαραγωγή αυτών των κατευθυνόμενων θέσεων απο τα μέσα μαζικής επικοινωνίας είναι επικίνδυνη καθώς προσπαθεί να χαράξει άποψη που τελικά είναι αποτέλεσμα ανώνυμων συμφεροντολόγων..

Ποιός είναι περήφανος για τη διαπλάτυνση της λεωφ. Νίκης; Πετύχαμε την πρόδο με τη διαπλάτυνση αλλά σκοτώσαμε την ίδια ώρα τους ντόποιους επιχειρηματίες γιατί πολύ απλά έχασαν τους πελάτες τους.. Διαπλατύναμε τη Γρίβα Διγενη και τη Διγενή Ακρίτα, αλλά τα μόνα καταστήματα που επιβιώνουν είναι εκεί όπου οι πελάτες τους μπορούν (παράνομα!) να σταθμεύσουν για να ψωνίσουν. Η ίδια εικόνα επικρατεί δυστυχώς σε όλη την Κύπρο. Η Τιμάγια στην Λάρνακα και η Μακεδονίας στη Λεμεσό είναι απο χρόνια κλινικά νεκρές για χάρη της ανάπτυξης αυτής και το κόστος έπεσε στους μικροεπιχειρηματίες που επένδυσαν το μέλλον τους σε ένα σικέ παιχνίδι που προαποφασίστηκε εις βάρος τους..

Τώρα ήρθε η σειρά της Λεωφ. Αγλανζιάς και της Λεωφ. Λάρνακος. Η επιλογή μας είναι να τις διαπλατύνουμε σε τέσσερεις λωρίδες για να περνούν πιο πολλά αυτοκίνητα ή να αφήσουμε τις δύο λωρίδες για να υπάρχει δυνατότητα στάθμευσης και να μπορούν οι καταστηματάρχες να επιβιώσουν..

Σήμερα που καλούμαστε να πάρουμε την απόφαση, οφείλουμε να σκεφτούμε τί θέλουμε.. Ήπια ανάπτυξη των γειτονιών για να μπορεί ο τοπικός πληθυσμός να μείνει στην περιοχή του και να δημιουργήσει ανάπτυξη ή μήπως τετραπλούς και εξαπλούς δρόμους για να οδηγούν μάζες αυτοκινήτων στα τέσσερα-πέντε mall που καταστρέφουν την μικροεπιχειρηματικότητα καταχρώμενα τις φαρδιές λεωφόρους  για να πάρουν όλη την πίτα της αγοράς.

Η άποψη μου κατατίθεται επώνυμα ;-)
Νίκος Ραφίδιας
Συντονιστής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων
Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών