Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι εμείς, οι αλήτες..

Πέθανε ο Βάτσλαβ Χάβελ. Διετέλεσε τελευταίος πρόεδρος της Τσεχοσλοβακίας και πρώτος πρόεδρος της Τσεχίας. Υπήρξε αλήτης για το ολοκληρωτικό καθεστώς του καιρού του, συνελήφθη και φυλακίστηκε αλλά με την επιμονή του κατάφερε να αλλάξει το καθεστώς και τη χώρα του. Ένα παράδειγμα προς μίμηση για όσους αλήτες αποτελούν το κατεστημένο της ανοχής.

Τιμωρήθηκε με (συμβολική) αποβολή μιας μέρας ο μαθητής που μούντζωσε τους επίσημους στην παρέλαση της 28ης του Οκτώβρη, στη Λάρισα. Ο αριστούχος αλήτης, μούντζωσε την εξουσιαστική αλητεία που καταστρέφει το μέλλον του ίδιου αλλά και όλης της γενιάς του με το ασύδοτο φαγοπότι των τελευταίων 30 περίπου χρόνων.

Εκλογές και πάλι στην Κύπρο. Ημέρα εκλογής των δημοτικών αρχόντων στη σκιά της αποχής. Η αλαζονική εξουσία αρνείται να συνειδητοποίησει ότι ο κόσμος την αποστρέφεται για τις αλήτικες συμπεριφορές της να γαντζώνεται με κόλπα στην εξουσία και να προσπαθεί να αποκλείσει τους μικρότερους απο τη συμμετοχή στα κοινά. Αλλά και ο αλήτης κόσμος, που το παίζει υπεράνω, γιατί είναι τόσο αλήτης που απέχει, αφήνοντας τους να επανεκλέγονται και να αυτοϊκανοποιούνται που η αλητεία τους παράγει μονιμότητα στην εξουσία τους;