Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Κρεμάλα ή πιστόλι ;

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στο σενάριο "χρεοκοπία ή χρεοκοπία". Με τα σημερινά δεδομένα, το κλίμα έγινε πιο φορτισμένο και παράλληλα πιο συγχυσμένο. Η όποια επιλογή προτάθηκε, δείχνει να προσφέρει επικινδυνότητα αλλά όχι ξεκάθαρη λύση. Στην τελική, φαίνεται έχουμε δύο ισότιμες και ισάξιες επιλογές.. Κρεμάλα ή πιστόλι..

Σενάριο "Κρεμάλα" θα πεί ψηφίζουμε ναι. Παίρνουμε το δάνειο, φορτωνόμαστε το νέο βάρος και προς το παρόν ξεμπερδεύουμε. Δεν διασφαλίζουμε όμως οτιδήποτε. Άν μέσα στις επόμενες μέρες υπάρξει μαζική φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό, όπως είναι το πιθανότερο σενάριο, οδηγούμαστε αυτόματα σε δεύτερο μνημόνιο για να καλύψουμε τις νέες τρύπες. Οι τράπεζες καταρρέουν λόγω έλλειψης ρευστότητας..

Σενάριο "Πιστόλι" θα πεί να καταψηφίσουμε το νομοσχέδιο. Οι τράπεζες καταρρέουν άμεσα, έχουμε νέες χιλιάδες ανέργων, γίνεται αυτόματη επιστροφή στη λίρα και πιθανή ανάκαμψη εν ευθέτω χρόνω..

Χτές, που δεν ήξερα όλα τα δεδομένα, επέλεγα την κρεμάλα.. Σήμερα που είδα και το σενάριο "πιστόλι" αναζητώ ένα θαύμα.. Τελικά, όσο και να νόμιζα ότι υπήρχε λύση, ανακάλυψα ότι μας εμπαίζουν κανονικότατα.. Η ψηφοφορία μας, έκλεινε προς το πιστόλι..