Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Με πάσαν ειλικρίνεια, I love Delia..

Λένε ότι ( δυστυχώς ) τους συγγενείς μας δεν τους διαλέγουμε. Ευτυχώς όμως μπορούμε να διαλέγουμε τους φίλους μας τζαι να αποφεύγουμεν τους εχθρούς μας ( με λλίην προσπάθειαν.. ). Εκτός όμως που τούτες τες ευδιάκριτες περιπτώσεις, έχουμεν τζαι τους φύλακες-αγγέλους μας.. Στην προκειμένη περίπτωση αναφέρομαι στη Ντέλια. Πάντα της είχα μια συμπάθεια αλλά όσο περνά ο τζαιρός η συμπάθεια μου αυξάνεται. Σήμερα έμαθα ότι θα βάλει το σιέριν της στην υγεία τζαι την παιδεία. Πάλε καλά, ίσως τελικά καταφέρουμε να έχουμε παιδείαν τζαι υγείαν κάποτε. Μέχρι σήμερα, έχουμε απλά δύο επιπλέον ξερές λέξεις στα λεξικά.. 

Πριν μερικούς μήνες είχα παρευρεθεί σε μια ομιλία του Γιώργου Προκοπάκη, στη Δημοσιογραφική Εστία. Συνηθίζω πάντοτε να επιβεβαιώνω την αξία ( ή την αναξιότητα.. ) έκαστου ομιλητή που παρακολουθώ. Αυτός ήταν Εμπειρογνώνομας με το "Ε" κεφαλαίο. Πολλά λλίους εμπειρογνώνονες έτυχε να παρακολουθήσω μέχρι σήμερα τζαι απειροελάχιστους όσα χρόνια είμαι στην Κύπρο. Πόσες αλήθειες είχαν ειπωθεί τζείνην τη νύχτα. Πόσα πράματα που όλοι οι πολιτικάντηδες μας έξεραν ή εβλέπαν αλλά δεν εθέλαν να ομολογήσουν στον ηλίθιο λαό μας. Πράματα τζαι θάματα που οι καθηγητές των Πανεπιστημίων εβλέπαν αλλά μόλις τους τελευταίους μήνες εφκήκαν να επιβεβαιώσουν τζαι να μας το παίξουν εμπειρογνώμονες. 160.000 μισθός δίνεται σε καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου ! Σαν να λέμε ότι εσηκώσαμεν τους που το Harvard τζαι έπρεπε να τους δώκουμε κατιτίς παραπάνω. Σε άτομα που σε ένα σημαντικό αριθμό δεν εν άξια ούτε για να πουλούν κούπες μες στην Πλατεία Ελευθερίας.. Δεκάδες χιλιάδες μισθού δίδεται σε στρατιές χαραμοφάηδων - έμμισθων του δημοσίου ( καθηγητές, δασκάλους, γιατρούς ). Ποιός διερωτήθηκε το γιατί επιάνναν τούτα τα ποσά ; Τί είναι αυτό που τους έκαμνεν δικαιούχους σε ένα μηνιάτικο που είναι πολλαπλάσιο αυτού που ο μέσος φορολογούμενος εισπράττει ; Όσοι έχετε την περιέργεια να το ψάξετε λλίον παραπάνω , δείτε τα λήμματα "ΠΥΡΑΜΙΔΑ" και "PONZI". Θα σας πουν πάρα πολλά..

Τί είδεν επομένως η Ντέλια; Όλα αυτά που ο αμόρφωτος, αμπάλατος και προβατοποιημένος λαός μας αρνείτουν πεισματικά να δεί. Ότι για παράδειγμα κατ εξακολούθησην εψήφιζεν τους πιο άχρηστους τζαι τους πιο χαραμοφάηδες για ηγέτες του. Ότι κάθε φοράν που ο κάθε αμόρφωτος, αμπάλατος και προβατοποιημένος απο εμάς έτρωεν μια πίττα σουβλάκια ή ένα πιάτο μακαρόνια του φούρνου, προσφορά του τάδε τζαι του δείνα υποψήφιου, ήταν γιατί ο υποψήφιος θα έτρωεν σαν εκλελεγμένος τα δεκαπλάσια και βάλε. Ότι ο κάθε εκλελεγμένος  εδιόριζεν τζαι μια συνοπαρτζιά άχρηστους του κύκλου του για συμβούλους τζαι εμπειρογνόμωνες! [ Οι ικανότητες τζαι η εμπειρογνωμοσύνη τους πάντως ακόμα δεν έδειξεν την αξία της ]  Ότι όλοι αυτοί οι μισθοί τζαι τα μπόνους δεν ήταν πραγματικά λεφτά που εφκαίνναν που τον κόπον μας αλλά στην πραγματικότητα έρκουνταν μέσα απο αναχρηματοδοτούμενα δάνεια.. Η Ντέλια λοιπόν είδεν, έφριξεν τζαι είπεν μας ωμά "Απου έφαεν, έφαν".. Τωρά, που ( ξανα ) θέλετε δανεικά, δίαιταν τζαι περισυλλογήν. Φημολογείται επίσης ότι ο Πούτιν, τον τζαιρόν που ( εξανα ) πήαμεν να κλάψουμεν τζαι να ( ξανα ) θκιακονήσουμεν, εσφύριζεν το γνωστόν άσμα " Τα ριάλλια, ριάλλια τζαι πούντα"..

Όταν πας στο νοσοκομείο τζαι μαθαίνεις ότι μπορείς να κλείσεις ραντεβού μόνο μετα που έξι μήνες, υγείαν δεν έσιης. Έχουν υγιή τζέπη όσοι κοπροσσιλιάζουν τζαι πιαννουν τα τσιεκκούθκια τους με τες δεκάδες χιλιάδες κάθε μήνα. ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΟΝΕΙΣ, ΟΧΙ.. Εσύ είσαι ένα ακόμα κορόιδο που επιέρωννεν για να κάμνουν οι άχχχρηστοι τα παλλουτζια τους χρυσά. Εσύ, επιέρωννες για να πιάννουν τζείνοι αυξήσεις μπόνους, τζαι θα ξαναπιερώσεις που την πούγκα σου για να πάεις στο ιδιώτικό νοσοκομείο.  Χαρράμιν τζαι στην δήθεν δωρεάν υγείαν, τζαι στη δήθεν δωρεάν παιδεία. Εσύ, την ώρα που θα έρτει η ώρα να πιάσεις σύνταξη, εν θα εύρεις! Ρώτα τους σημερινούς συνταξιούχους τζαι δε τζαι στην τηλεόραση τους τους συναδέρφους Ελλαδίτες.. Όπως δεν θα μάθουν τα μωρά σου γράμματα σε μια εκπαίδευση με επαγγελματίες μισθοφόρους που δεν είναι σε θέσην ούτε να διδάξουν ορθογραφία..

Τωρά, άν ακόμα δεν με πιστεύκετε, υπάρχει λύση. Βρίσκετε μια βαρετούτσική πέτρα, δίννετε την πας το λαιμό σας τζαι διάτε μέσα στην πιο βαθκειά θάλασσα που θα εύρετε.. Εγώ, πάλε, άν ήμουν στη θέση της Ντέλιας δεν θα εδάνειζα τούτον τον τόπο ούτε με 10 σεντ. Άν είχα τη δυνατότητα, θα εφρόντιζα να χτίσω το σύστημα με τέθκοιο τρόπο που θα επέτρεπε στους όσους έντιμους βιοπαλαιστές να επιβιώσουν τζαι για τις συνοπαρτζιές των χαραμοφάηδων θα εμοίραζα κούσπους τζαι αντίσκηνα για να πάσιν στο Μιτσερόν.. Να ξέρετε (εντελώς ειλικρινά..) ότι η Ντέλια ΕΧΑΡΙΣΤΗΝ ΣΑΣ..

Τάσο ( και Χρήστο ), συγγνώμη που άρκησα να γράψω το αφιέρωμα της Ντέλιας.. Τουλάχιστον, ολοκληρώθηκεν τζαι αφιερώνεται στα άτομα της ηλικίας σας. Είστε οι μόνοι που μπορεί κάτι να κάμετε.. Όσπου όμως να το αποφασίσετε ( τζαι να το καταφέρετε.. ), η αλητεία που επικρατεί, θα επικρατεί..